Зеленський підписав закон про виплати громадянам, які відремонтували зруйноване житло власним коштом

Зеленський підписав закон про виплати громадянам, які відремонтували зруйноване житло власним коштом

Документ передбачає надання компенсації за пошкодження об'єктів нерухомого майна внаслідок збройної агресії Росії.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України, який дозволяє здійснювати виплати компенсацій тим, хто власним коштом відновив пошкоджене внаслідок російської агресії житло, передає Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Це третій етап комплексної програми відновлення житла, що розпочнеться з 1 січня 2024 року.

«Заявки подаються через Дію. Жодних чеків, розписок, фото- відеофіксацій чи інших доказів не потрібно. За бажанням їх можна додатково надати комісії, але це не є обов'язковим чи визначальним у ухваленні рішення про компенсацію», — йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що виплати першого етапу – ремонти пошкодженого житла вартістю до 200 тисяч гривень – стартували у червні цього року. Другий етап передбачає компенсацію за знищене житло. Йдеться про отримання нових квартир чи будівництво приватних будинків.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Верховна Рада на засіданні 5 жовтня ухвалила в цілому як закон законопроект 10063 про розширення форм надання компенсації за пошкодження об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій.

Джерело

258
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...