Чи потрібна медична довідка для зарахування до школи

Чи потрібна медична довідка для зарахування до школи

Коли діти повертаються за парти під час війни, головна умова – безпека всіх учасників навчального процесу. Проте важливо пам’ятати і про ще один вагомий чинник, що сприятиме продуктивному навчанню та ефективному засвоєнню знань, – здоров’я

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Першокласники перед зарахуванням до школи повинні пройти комплексний медичний огляд, зокрема й у вузьких спеціалістів. Перед зарахуванням їхні батьки мають надати медичному працівнику школи дві довідки:

  • форма № 086–1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»;
  • форма № 063/о «Карта профілактичних щеплень».

Порядок проведення обов’язкових профілактичних щеплень та їхні оптимальні строки закріплені Національним календарем профілактичних щеплень.

Діти, які переходять до наступного навчального класу, обов’язково мають проходити медичний профілактичний огляд у сімейного лікаря/педіатра раз на рік (до повноліття). Проте можуть робити це незалежно від дати початку навчального року.

У навчальному закладі можуть додатково попросити надати довідку про вакцинацію дитини у випадку, коли такі дані відсутні (наприклад, якщо учню довелося змінити школу). Якщо ж дитина залишається у своїй школі, надайте оновлену довідку про щеплення, якщо ви їх робили останнім часом.

Джерело
409
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...