єВідновлення: як отримати компенсації за вже зроблені ремонти

єВідновлення: як отримати компенсації за вже зроблені ремонти

Джерело

«Наша команда комплексно підходить до питання відновлення житла.Вже успішно працює державна допомога на ремонт вартості до 200 тисяч гривень. Вже виплачено понад 1 мільярд 300 мільйонів гривень. Також вже сформовано перші 100 житлових сертифікатів на загальну суму 151 млн гривень, за які українці, чиє житло знищено в результаті внаслідок збройної агресії Росії, зможуть придбати нове. Йдеться про отримання нових квартир чи будівництво приватних будинків.

Важливо! Жодних чеків, розписок, фото- відеофіксацій чи інших доказів не потрібно для отримання компенсацій за зроблений ремонт. При бажанні вони можуть бути додатково надані комісії, але не є обов'язковими чи визначальними у прийнятті рішення щодо компенсації», – прокоментував Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Виплати за новою формою компенсації почати здійснюватися з 1 січня 2024 року. Механізм буде таким самим як і за іншими категоріями єВідновлення:

подання заяви через Дію;
розгляд заяви комісією;
визначення розміру виплати.

При визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла та чек-лист з установленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджених Кабміном.

Ознайомитись з ним можна тут – bit.ly/3PyyGHRʼ

«Запуск
цього етапу єВідновлення Вони також претендують і мають право на компенсацію як ті українці, що дочекалися державної компенсації», – пояснила очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

Олена Шуляк також наголосила, що розробка подібних законопроектів має відбуватися виключно за участю громад. Для цього під час підготовки законопроекту №10063 проводилися публічні консультації з представниками громад, а також представниками профільних міністерств, народними депутатами та безпосередньо з громадянами, чиє житло було пошкоджене чи зруйноване.

404
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...