У застосунку Дія з’явилась важлива послуга

У застосунку Дія з’явилась важлива послуга

З березня 2022 року у застосунку та на порталі Дія надійшло понад 373 тисячі повідомлень про пошкоджене та зруйноване майно українців. Правительство розробило прозрачний та ефективний план відбудови, щоб люди якнайшвидше повернулися до рідних домівок. Один із етапів — програма єВідновлення.

Відтепер українці, чиє житло постраждало через бойові дії, зможуть подати заяву до застосування Дія та отримати кошти на ремонт квартири, будинку чи, наприклад, кімнати у гуртожитку.

Суму допомоги визначити комісію після підрахунку обсягів пошкоджень. Максимально на відновлення одного об'єкта – 200 тисяч гривень. Їх можна витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників.

У першу чергу фінансову допомогу за програмою єВідновлення отримають учасники бойових дій, сім'ї загиблих военнослужбовців, мобілізовані українці, багатодітні сім'ї, опікуни та патронатні вихователі дітей-сиріт та люди з інвалідністю І та ІІ груп.
Щоб отримати допомогу за програмою єВідновлення:

Повідомте про пошкоджене майно у застосунку Дія. Якщо це зробили раніше, повторно не потрібно.

Відкрийте спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми. Зробити це можна у банківському застосунку, фізичному відділенні чи у процесі подання заяви у застосунку Дія.

Заповніть заяву на допомогу через застосування Дія. Вкажіть пільгову категорію, контактні дані та рахунок для виплати, а також чи робили ремонт.

Дія автоматично сформує заяву. Перевірте її та відправте в обробку.

Якщо у житла є співвласники, вони мають погодитись на участь у програмі.

Після обробки заяви місцева влада надішле комісію, яка проведе обстеження пошкодженого майна, зафіксує руйнування та визначить суму компенсації. Після перевірки рішення внесуть до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна.

Потім ви отримаєте підтвердження та кошти на картку єВідновлення. Їх потрібно використовувати протягом 12 місяців від дня отримання.

Джерело

1092
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...