КМУ спростив процедуру подовження строку дії закордонного паспорта

КМУ спростив процедуру подовження строку дії закордонного паспорта

1 листопада 2022 року КМУ ухваливши постанову «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. №170, яка врегулює процедуру внесення інформації до закордонного паспорта громадянина України. Про це інформує МЗС України.

Відповідно до прийнятих змін українці, які вимушено перебувають за кордоном внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, зможуть тепер оперативніше продовжувати в українських дипломатичних установах строк дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також вносити відомості про дітей до паспортів батьків (законних представників).

Продовження строку дії паспорта та внесення даних про дітей будуть здійснюватись у день звернення на безоплатній основі.

Ухвалено постанову Кабінету Міністрів України сприяти мінімізації випадків перебування дорослих та дітей за межами України без дійсних документів.

Більш детальна інформація про режими в'їзду та перебування за кордоном доступна на інтерактивній карті МЗС України: https://tripadvisor.mfa.gov.ua

381
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...