МВС: отримати чеський тимчасовий захист після відмови від іншої візи?

МВС: отримати чеський тимчасовий захист після відмови від іншої візи?

By Маргарита Голобродська

Источник

Як відомо, тимчасовий захист у Чехії надається згідно ключового критерію — резидентського статусу людини станом на 24 лютого 2022. На сайті Міністерства внутрішніх справ Чехії вказано:

«Іноземець, який мав дійсний дозвіл на проживання (довгострокову візу чи посвідку на постійне проживання, тимчасовий захист), виданий іншою країною, однак, якщо візу чи дозвіл на проживання було анульовано або закінчено після 24. лютого 2022, не має права на тимчасовий захист. Також не має права на тимчасовий захист іноземець, який мав довгострокову візу в Чеській Республіці, однак після 24. лютого 2022 візу не продовжили чи анулювали. Ці іноземці не є особами, які проживали/перебували на території України до 24 лютого 2022 року».

Але чи стосується це тільки тих дозволів на перебування, які вже були дійсними станом на 24.02.22?

Чи також тих, які було отримано після 24.02.22, і потім анульовано після 24.02.22? Наприклад, візи CUAET до Канади. Ми уточнили у МВС Чехії.

Відповідає спікерка відділу преси та звʼязків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки Гана Мала:

«Якщо іноземець до 24 лютого мав дійсний дозвіл на проживання понад 90 днів в іншій країні, ніж Україна, то він не має права на тимчасовий захист. Ключовим у цьому випадку є той факт, чи іноземець був таким, що „перебуває в Україні“ станом на 24 лютого. Це стосується також осіб, які на момент початку конфлікту перебували в іншій країні, але лише на короткий час, наприклад, у відпустці — тобто не більше 90 днів.

Таким чином, дозвіл на проживання, наданий після 24 лютого, який згодом був скасований, не є перешкодою для надання тимчасового захисту».

434
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...